Our seasonal 4-course-tasting menu

Our Organic Wine of the Month
2014 (BIO) Primitivo “Quattordici” A12, Cantine Polvanera

The organic estate Polvanera from DOC-area Goia del Colle, in Apulia's hilly center, halfway between Bari and Taranto, brings us this dry, full-flavored
and full-bodied, slightly smoky, elegant Primitivo.
It goes well with our autumn plates, cosy and yet with a vibrant fruitiness, while not being as jammy as for example the wines in the Manduria region.

In the glass a dense ruby of pomegranate reflexes. In the nose thrilling aroma cherry and ripe plums, with notes of thyme, liquorice and tobacco. On the palate, full, warm with gentle tannins and well-done, vinous and sustainable finale. Sparse with acid.

Goia del Colle DOC, Province: Bari, Region: Apulia
100 % Primitivo, 14,5 % vol., Maturation: 24 months in steal

Glass 0,1l 5,90 €
Glass 0,2l 11,50 €

Bottle 0,75l 36,00 €
Our Pre-Dinner-Drink of the Month

...The comeback for the 80s cult cocktail, it is in full swing...

(BIO) Kir Royal A12
Spumante Puglia Brut (Polvanera), black current liquor (Dwersteg)

Glass 0,1l
9,00 €
(BIO) Spumante Puglia Brut “Marchione”

..or all extra dry, yet quite sprightly on its own...
Cantine Polvanera, Apulia

11,5 % vol., single-grape variety: 100 % Marchione
(autochthone grape of Apulia)
Glass 0,1l 7,50 €

Bottle 0,75l 39,00 €

Starters | Antipasti

Crema cotta di formaggio di capra, croccante di noce

Cooked goat-cheese cream, pumpkin carpaccio, seasonal leafs, walnut brittle A7, A8
or

Pere fritte allo parmigiano su insalate e pinoli

Warm pears in Parmesan crust on rucola, lamb's lettuce and roasted pine nuts A7, A8

Pasta | Primi

Ravioli di zucca al burro e salvia

Handmade Ravioli filled with pumpkin and parmesan, in sage butter
A1, A3, A7
or

Tagliolini alle vongole *

Thin noodles with calms, zucchini, tarragon-wormwood-sauce A1, A4, A7, A12

Main dishes | Secondi

Nodino di vitello al burro e salvia

Salzburg-grown veal cutlet in sage butter, herbal polenta, baked pumpkin A7
or

Filet di branzino * alla griglia

Grilled sea bass filet with fresh herbs, sauteed chard A2

Dessert | Dolce

Torta di mandorla con pere al rosmarino e limoni

Italian-style almond cake with rosemary-infused pears and lemon zests, and mascapone topping A1, A3, A7, A8
or

Crema al cioccolato con peperoncino

Chocolate-chili cream and mango pieces A3, A7,8

per Person 48,-€

Vegetarian Menu

4 courses

I. Pastinaken-root-soup
II. Warm Pears in Parmesan crust
III. Your choice of vegetarian main size pasta / eggplant casserole
IV. Almond cake and chocolate chili cream

per Person 43,- €

Erklärung

Wir sind ein zertifiziertes Bio-Restaurant nach EG-Öko-Verordnung.

Unsere Kontrollstelle ist DE-ÖKO-006.
Alle unsere verarbeiteten Produkte sind ökologisch, außer:

= “Nicht Bio” Produkt

= “Nicht Bio” Produkt

= Vegetarische Gerichte
= Vegane Gerichte und Getränke
ZUSATZSTOFFE/ kennzeichnungspflichtige Inhaltsstoffe

1 = gepökelt / mit Nitritpökelsalz
2 = koffeinhaltig
3 = mit Süßungsmitteln
4 = mit Farbstoff
5 = enthält Phophat / Phosphorsäure z.B. Aspartam
6 = chininhaltig
7 = mit Antioxidationsmittel
8 = mit Milcheiweiß
9 = geschwefelt / mit Schwefeldioxid
10 = enthält eine Phenyalalaninquelle

ALLERGENE

Zutaten, die allergische / andere Unverträglichkeitsreaktionen auslösen
A1 = glutenhaltiges Getreide
A2 = Krebstiere
A3 = Eier und Erzeugnisse
A4 = Fisch
A5 = Erdnüsse und Erzeugnisse
A6 = Sojabohnen und Erzeugnisse
A7 = Milch und Erzeugnisse (Laktose)
A8 = Schalenfrüchte und Erzeugnisse
A9 = Sellerie und Erzeugnisse
A10 = Senf und Erzeugnisse
A11 = Sesam und Erzeugniss
A12 = Sulfite und Schwefeldioxid
A13 = Weichtiere
A14 = Hülsenfrüchte